NL         FR         DE         EN         IT         DK         ESP         SV

VGC Dutch OpenDe VGC Select Premier Event - VGC Dutch Open 2017 is een hoger kwalificatietoernooi dat dit 2016-2017 seizoen voor het eerst georganiseerd wordt. De VGC Dutch Open 2017 telt als een Select Premier Event toernooi en de Resultaten 2016-2017 tellen mee voor de Championship punten die de winnaars verdienen. De Beste Finish Limit wordt gedeeld met de Regional Championships. Deze Championship punten zijn van belang of je kans maakt op een plaats op de wereldkampioenschappen in Anaheim, Californië, Verenigde Staten (USA) in augustus 2017.
De uitslagen en foto's van dit toernooi staan onder de knop "Toernooien -> Resultaten 2016-2017"


Locatie
Dit toernooi wordt gehouden op zaterdag 7 januari 2017 in Buurthuis Op Eigen Wieken, Valkenpad 3-5, 2317 AN Leiden, Nederland.

Het toernooi start om 9.30 uur, maar de check-in is van 8.00 tot 9.00 uur.
Er kunnen in totaal bijna 300 deelnemers meedoen aan het toernooi.

De omvang van de verschillende divisies zijn afhankelijk van de inschrijvingen. Daarnaast is het toernooi open voor deelnemers uit alle landen.


(Voor)inschrijving
Voorinschrijving start op: 2 november 2016 (klik hier)
Voeg alstublieft de landscode toe achter je naam op het inschrijfformulier. Bijvoorbeeld: Jan Speler (NL) of Kim Vandamme (BE)


Toernooistructuur (onder voorbehoud)
Er zal voor dit toernooi Pokémon Sun en Pokémon Moon gebruikt worden.
Er wordt gespeeld met je eigen team volgens het Standard Format. Dat wil zeggen dat er een beperking ligt op de Pokémon die je mag gebruiken.
Het Standard format is het standaard toernooi format voor de Play! Pokémon video events. Dit format zal voor alle premier events gelden, tenzij anders aangegeven.
Vooraf aan de wedstrijd dien je een teamlijst aan de spelleiding te overleggen met daarop de samenstelling van je team en vooraf en tijdens het toernooi vinden er controles plaats.
Belangrijke mededeling voor spelers: De Pokémon Sun en Moon Patch 1.1 is uitgebracht - Patch 1.1 voor Pokémon Sun en Pokémon Moon is nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop. Informatie hoe deze Patch te downloaden kun je vinden op de volgende link: Nintendo update. Ter herinnering, de VGC regels vereisen dat spelers de laatste Patch van het spel gebruiken om het tegen elkaar op te nemen. Spelers zonder deze Patch zullen niet in staat zijn online te gaan en de hack check doorstaan. Het is de verantwoordelijkheid van de speler om op een evenement te verschijnen met de meest recente Patch in hun spel - help het check systeem te vergemakkelijken en voorkom vertraging en frustratie.

In het 2017 Championship Series seizoen, zullen alle battles bestaan uit Double Battles. Spelers moeten hun team samenstellen uit Pokémon die alleen gevonden worden in de Alola Regional Pokédex en die gevangen zijn in Pokémon Sun and Pokémon Moon. Dit betekent dat wanneer je een Pokémon gevangen hebt in de Alola Regional Pokédex van een eerder spel, je deze opnieuw zult moeten vangen in Pokémon Sun or Pokémon Moon om deze in aanmerking te laten komen voor de competitie. Sommige Legendarische Pokémon zijn niet toegestaan, waaronder Solgaleo and Lunala. Mythische Pokémon zijn ook niet toegestaan, waaronder Magearna. Andere Pokémon die nog bekend moeten worden gemaakt kunnen egelijk ook uitgesoten worden voor competitie.
Pokémon wordt niet toegestaan een Mega Stone te hebben, dus Mega Evoluties zijn niet toegestaan. Pokémon mogen daarentegen wel Z-Kristallen hebben, waardoor het gebruik van de nieuwe en sterke Z-Moves mogelijk wordt gemaakt.
Er wordt ook een nieuw spelers tijd systeem gebruikt om de lengte van een battle onder controle te houden. Vergelijkbaar met een schaakklok, zal elke speler binnen één spel maar 10 minuten hebben om de aanvallen te kiezen. Manage je tijd dus goed tijdens een spel om je te verzekeren van genoeg tijd later in de rondes!

2017 VGC format samenvatting:
* Alle battles worden gespeeld met Pokémon Sun of Pokémon Moon
* Double Battles
* Alola Regional Pokédex
* Z-Crystals toegestaan
* Mega Stones niet toegestaan
* Enkele Legendary en Mythical Pokémon zijn geband, inclusief Solgaleo, Lunala, en Magearna
* 10-minuten spelers tijd systeem

De spelers worden ingedeeld over 3 spelersdivisies, bepaald door het geboortejaar. De divisies zijn:
Junior divisie: geboren in 2006 of later;
Senior divisie: geboren in 2002, 2003, 2004 of 2005;
Masters divisie: geboren in 2001 of eerder.

Er zullen voorrondes gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, waarbij 2-uit-3 gespeeld wordt. In dit deel van het toernooi wordt ieder bij aanvang willekeurig tegenover elkaar geplaatst door de wedstrijdprogrammatuur, waarna de resultaten van de spelers de rest van de selectie bepalen. Daarna wordt er op basis van het aantal verschenen spelers per divisie een aparte top gespeeld die 2-uit-3 spelen. Game tijd is gedurende alle rondes 20 minuten.


Programma (wijzigingen voorbehouden)
Zaterdag 7 januari 2016:
8.00 - 9.00 uur - Check-in spelers en teamcheck
9.15 uur - Player meeting gevolgd door pairings
9.30 uur - Start eerste ronde
Er is geen aparte lunchpauze!
18.00 uur - Einde laatste voorronde (MA divisie) gevolgd door de prijsuitreiking tot aan de Topcut.
18.15 - 22.15 uur - Finales Topcut (JR en SR divisie waarschijnlijk eerder!) gevolgd door de prijsuitreiking finalisten.

Waar moet je aan denken voor het toernooi
Zorg dat je het nummer van je Pokémonspelerspas (PlayerID) bij je hebt;
Zorg dat je de toernooiregels doorgelezen hebt, zodat je weet wat je mee moet nemen naar dit evenement;
Zorg dat je teamlijstformulier (zie in de bovenbalk onder de knop inschrijven) volledig ingevuld is vooraf aan het toernooi en ingeleverd kan worden;
Zorg dat je jouw battle box klaar hebt staan voor de team check;
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want wie te laat komt kan een "round loss" krijgen.


Prijzen (onder voorbehoud)
1e plaats Dutch Open 2017 VGC Champion trofee en 130 Championship Points [@ Kicker 0] en een Sun of Moon spel (gesponsord door Nintendo Benelux BV). Masters divisie 36 boosters XY Evolutions. Junior/Senior divisie 18 boosters XY Evolutions.
2e plaats 105 Championship Points [Kicker 0] en een aanvullende prijs. Masters divisie 36 boosters XY Evolutions. Junior/Senior divisie 18 boosters XY Evolutions
3e - 4e plaats 80 Championship Points [Kicker 0] en een aanvullende prijs. Masters divisie 18 boosters XY Evolutions. Junior/Senior divisie 9 boosters XY Evolutions.
5e-8e plaats 65 Championship Points [Kicker 32]. Masters divisie 9 boosters XY Evolutions. Junior/Senior divisie 4 boosters XY Evolutions.
9e-16e plaats 50 Championship Points [Kicker 64]. Master divisie 9 boosters XY Evolutions.
17e-32e plaats 35 Championship Points [@ Kicker 128]
33e-64e plaats 20 Championship Points [@ Kicker 256]
Alle deelnemers ontvangen een booster (alles zolang de voorraad strekt!) en een lot voor de verloting van goodies (deels gesponsord door Nintendo Benelux BV).


Kosten
€ 8,00


Side Events
Nog niet bekend


Voor vragen en meer informatie kun je altijd terecht bij:
info@organizedplay.nl