NL         FR         DE         EN

Video Gaming
Midseason ShowdownsWat is een VG Midseason Showdown
De VG Midseason Showdown toernooien zijn een hogere categorië kwalificatietoernooien, maar lager dan een VGC Regional Championships en de resultaten tellen mee voor de Championship punten die de winnaars verdienen. Deze zijn van belang of je kans maakt op een plaats op de wereldkampioenschappen in de USA in augustus 2019.
Er zullen in de 2018 cyclus 3 series van VGC Midseason Showdowns gespeeld worden:
4 September 2018 - 7 januari 2019: VGC Midseason Showdown (Sun Series)
8 januari 2019 - 1 april 2019: VGC Midseason Showdown (Moon Series)
2 april 2019 - 23 juni 2019: VGC Midseason Showdown (Ultra Series)


Toernooistructuur (onder voorbehoud)
Er zal voor dit toernooi Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon gebruikt worden.
Er wordt gespeeld met je eigen team volgens het Standard Format. Dat wil zeggen dat er een beperking ligt op de Pokémon die je mag gebruiken.
Het Standard format is het standaard toernooi format voor de Play! Pokémon video events. Dit format zal voor alle premier events gelden, tenzij anders aangegeven.
Vooraf aan de wedstrijd dien je een teamlijst aan de spelleiding te overleggen met daarop de samenstelling van je team en vooraf en tijdens het toernooi vinden er controles plaats.
Belangrijke mededeling voor spelers: De Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon Patches worden regelmatig geupdated. De VGC regels vereisen dat spelers de laatste Patch van het spel gebruiken om het tegen elkaar op te nemen. Spelers zonder deze Patch zullen niet in staat zijn online te gaan en de hack check doorstaan. Het is de verantwoordelijkheid van de speler om op een evenement te verschijnen met de meest recente Patch in hun spel - help het check systeem te vergemakkelijken en voorkom vertraging en frustratie.

In het 2019 Championship Series seizoen, zullen alle battles bestaan uit Double Battles. Spelers moeten hun team samenstellen uit Pokémon die alleen gevonden worden in de Alola Regional Pokédex en die gevangen zijn in Pokémon Sun and Pokémon Moon. Dit betekent dat wanneer je een Pokémon gevangen hebt in de Alola Regional Pokédex van een eerder spel, je deze opnieuw zult moeten vangen in Pokémon Ultra Sun of Pokémon Ultra Moon om deze in aanmerking te laten komen voor de competitie. Sommige Legendarische Pokémon zijn niet toegestaan, waaronder Solgaleo and Lunala. Mythische Pokémon zijn ook niet toegestaan, waaronder Magearna. Andere Pokémon die nog bekend moeten worden gemaakt kunnen egelijk ook uitgesoten worden voor competitie.
Pokémon wordt niet toegestaan een Mega Stone te hebben, dus Mega Evoluties zijn niet toegestaan. Pokémon mogen daarentegen wel Z-Kristallen hebben, waardoor het gebruik van de nieuwe en sterke Z-Moves mogelijk wordt gemaakt.
Er wordt ook een nieuw spelers tijd systeem gebruikt om de lengte van een battle onder controle te houden. Vergelijkbaar met een schaakklok, zal elke speler binnen één spel maar 5 minuten hebben om de aanvallen te kiezen. Manage je tijd dus goed tijdens een spel om je te verzekeren van genoeg tijd later in de rondes!

2018 VGC format samenvatting:
* Alle battles worden gespeeld met Pokémon Ultra Sun of Pokémon Ultra Moon
* Double Battles
* Alola Regional Pokédex
* Z-Crystals toegestaan
* Mega Stones niet toegestaan
* Enkele Legendary en Mythical Pokémon zijn geband, inclusief Solgaleo, Lunala, en Magearna
* 5-minuten spelers tijd systeem

De rondes zullen uitsluitend gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, en afhankelijk van deelname per divisie een Top-cut. Het aantal ronden Zwitsers wordt bepaald door het aantal deelnemers, waarbij indien mogelijk best-of-3 gespeeld wordt, de topcut is best-of-3. Voor zover mogelijk worden de divisies zo veel mogelijk gescheiden gehouden van elkaar. De spelers worden ingedeeld over 3 spelersdivisies, bepaald door het geboortejaar. De divisies zijn:
Junior divisie: geboren in 2008 of later;
Senior divisie: geboren in 2004, 2005, 2006 en 2007;
Masters divisie: geboren in 2003 of eerder.


Waar moet je aan denken voor een toernooi
Zorg dat je het nummer van je Pokémonspelerspas (PlayerID kaart) bij je hebt;
Zorg dat je de toernooi regels doorgelezen hebt, zodat je weet wat je mee moet nemen naar een evenement;
Zorg dat je teamformulier ingevuld is vooraf aan het toernooi;
Zorg dat de pokémon in je team op de volgorde van je teamformulier liggen i.v.m. controle vooraf aan het toernooi;
Zorg dat de pokémon in je te gebruiken team in de Battle Box aanwezig zijn;
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want wie te laat verschijnt krijgt een "round loss".


Prijzen (onder voorbehoud)
1e plaats: 50 Championship Points (@ kicker 0)
2e plaats: 40 Championship Points (@ kicker 0)
3e - 4e plaats: 32 Championship Points (@ kicker 0)
5e - 8e plaats: 25 Championship Points (@ kicker 24)
9e - 16e plaats: 20 Championship Points (@ kicker 48)
17e - 32e plaats: 16 Championship Points (@ kicker 100)
33e - 64e plaats: 13 Championship Points (@ kicker 200)
Voor alle deelnemers is er voor ieder een beloning (booster of iets anders), voor de top 4 aanvullend prijsmateriaal op basis van deelname aantallen.


Inschrijving
Er is plaats voor spelers die in het bezit zijn van een playerID en een geactiveerd account. Voorinschrijving is verplicht! Voor inschrijven zie de link bij het betreffede toernooi in de toernooiagenda. Zorg ervoor dat je een teamformulier ingevuld hebt bij aankomst.


Kosten
Deelnemen aan de VG Midseason Showdown kost € 6,-.

Voor vragen en meer informatie kun je altijd terecht bij:
info@organizedplay.nl